• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Istorija mačjih očiju i njihova funkcija za učesnike u saobraćaju

Mačje oko je sigurnosni uređaj koji se koristi na velikom broju puteva širom sveta. Ali, za ovaj sjajni izum zaslužan je Persi Šo (Percy Shaw), koji je radio u kompaniji koja se bavila izgradnjom puteva. Ovaj tekst posvećujemo upravo njemu, istoriji mačjih očiju, i njihovoj funkciji za učesnike u saobraćaju.

A kako je Persi Šo, uopšte, izmislio mačje oči?

Priča se da se Šo često vozio kući noću, po magli, što nije ni tako čudno s obzirom da je živeo u Velikoj Britaniji. Elem, prilikom jedne takve, noćne vožnje, davne 1933. godne, stigao je do opasnog dela puta. Inače, Šo je tvrdio da je dotle noću vozio koristeći odraz koji su farovi njegovog automobila davali na tramvajskim šinama. Ali ove noći, 1933. godine, magla je bila tako gusta, da nije mogao da razabere gde je put skrenuo ka padini. I tako je bilo sve dok, u nekom momentu, nije imao sreće, da uoči kako mu se svetlost farova odbija od očiju mačke lutalice koja je sedela pored puta.

Tada mu je na um pala sjajna ideja, da se replicira odraz mačjih očiju, kako bi se vozači lakše orijentisali kada voze mračnim ili opasnim putevima. Šo je shvatio da će sa porastom popularnosti automobila, rasti i broj vozača koji voze noću. A svima njima, biće potreban vodič, jer farovi neće biti dovoljni da ih sačuvaju u noćnoj vožnji.

I, patent za mačje oko je registrovan...

Upravo tako, 1934. godine, Persi Šo je registrovao patent za mačje oko. Ipak, bilo je potrebno nekoliko godina da se dizajnira ono što je danas poznato pod tim imenom. Toliko mu je trebalo jer ne samo da ga je učinio dovoljno svetlim da osvetli put noću, već i dovoljno čvrstim, da izdrži sve vremenske prilike i vozila koja u toku vožnje, prelaze preko njega.

I konačno, tek 1937. godine, Persi Šo je dobio ugovor od vlade za masovnu proizvodnju mačjih očiju. Napravio je uređaj za bezbednost na putu od četiri staklene perle, gumene lajsne i baze od livenog gvožđa. Da bi dobio najbolje moguće refleksije, Šo je odlučio da je najbolje postaviti staklene perle u parove, i okrenuti ih u suprotnim smerovima. Sve je to bilo integrisano u elastičnu gumenu lajsnu, koja je bila čvrsto pričvršćena za bazu od livenog gvožđa.

Da bi uređaj ostao na mestu, ukopan je i fiksiran asfaltom, jer je Šo svoje mačje oči učinio zaista otpornim. Čak i ako su vozila prelazila preko njih, guma je nalegala na kolovoz, a staklene perle su bezbedno pale ispod površine puta, i ostale neoštećene.

Šo ih je čak „naterao“ da se čiste same uz pomoć malo kišnice; baza od livenog gvožđa sakupljala je kišnicu, i kad god bi vozilo preletelo vrh mačjeg oka, težina je gurnula kupolu nadole, i tada bi kišnica automatski isprala staklene perle, tako da su se same održavale čistim i bezbednim za vozače.

Njegova kompanija pod imenom „Reflecting Roadstuds“, na svom vrhuncu, proizvodila je više od milion mačjih očiju godišnje, i izvozila ih širom sveta. Ostalo je istorija. Današnje puteve ne možemo da zamislimo bez njih.

Varijacije originalnog mačjeg oka na putevima

U Velikoj Britaniji (a i po svetu) danas postoji više varijacija originalnog mačjeg oka, koje se razlikuju po bojama. Pa tako...

# Bela boja služi da razdvaja trake ili sredinu puta

# Crvena boja upozorava vozače da su blizu leve ivice puta

# Boja ćilibara upozorava vozače na centralnu rezervaciju kolovoza ili autoputa

# Zelena boja označava ivicu glavnog kolovoza i usmeravanje na isključenja sa glavnog puta, ili na odmorišta

# Zeleno/žute boje upozoravaju vozače da postoje privremena prilagođavanja rasporeda traka, na primer tamo gde se trenutno odvijaju radovi na putu.

I to bi bilo to...

Mnogo je ovakvih izuma koje uzimamo zdravo za gotovo, a pritom, danas ne bismo mogli da zamislimo život bez njih. Mačje oči takođe spadaju u jedan od takvih izuma. Zamislite kako bi danas bilo da po mraku i magli vozite, i ne vidite nikakva ograničenja. Teško i opasno, zar ne?

Bez obzira da li vozite svoj, ili auto iznajmljen kod neke od rent a car agencija, kao što je MMS AutoRent, ne bi vam bilo svejedno. Danas se mnogo radi na sigurnosti u vožnji, ali se i pored svega, često dešavaju saobraćajne nesreće. Čuvajte se i koristite sva bezbednosna sredstva koja vaše vozilo poseduje, a naravno i reflektujuće markere kakve su mačje oči, za mnoge, najveće otkriće odmah posle točka.

Srećan put i bezbednu vožnju želi vam MMS AutoRent!

 

Fotografije: Pixabay.com i YouTube.com (Screenshot)

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza


Zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza
83   0
Kada pomislite na saobraćajne nesreće povezane sa brzinom, obično mislite na vozače koji voze prebrzo. Međutim, mnogo je ovakvih nesreća koje uključuju sporu vožnju. Možda je manje uobičajeno, ali se ipak dešava. Zato ćemo se u ovom tekstu baviti temom zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza...

Detaljnije

Prebrza vožnja i kako je kontrolisati


Prebrza vožnja i kako je kontrolisati
38   0
Jedan od najčešćih prekršaja za koji su vozači širom sveta odgovorni je prekoračenje brzine. Vozači prebrzo voze zato što se žure, nervozni su ili iz zadovoljstva. Ali treba znati da su posledice prebrze vožnje izuzetno velike i opasne. Kako bolje kontrolisati brzinu vožnje?

Detaljnije

Da li su žene bolji vozači, šta kažu statistički podaci?


Da li su žene bolji vozači, šta kažu statistički podaci?
162   0
Inteligencija i sposobnost donošenja pametnih odluka ne zavisi definitivno od toga kog smo pola. Muškarci i žene podjednako mogu biti dobri vozači i donositi pametne odluke za volanom. Važno je razumeti da sposobnosti i veštine vozača variraju među pojedincima nezavisno od pola, i treba ih ocenjivati na osnovu konkretnih veština i iskustva, a ne na osnovu pretpostavki o polu. Da li postoje razlike kad su u pitanju muškarci i žene kao vozači? Odgovor je da.

Detaljnije