• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Dva popularna načina da vaš auto bude prepoznatljiv

Auto je kroz istoriju bio simbol muškosti, simbol moći, ponosa, a nekima u nedostatku pravih vrlina i sredstvo za poređenje sa drugima. Sigurno i vi u svom okruženju imate komšiju, druga, rođaka koji može satima da drži monolog o svom ljubimcu i da svaku ogrebotinu ili kvar na svom četvorotočkašu doživi kao najveću tragediju u životu. Naravno, svi smo mi različiti, nekome je bitno da ima samo funkcionalan auto koji je ispravan i koji će ga odvesti od tačke A do tačke B. Damama je više bitna estetika i uglavnom biraju praktične male automobile za vožnju po gradu. U poslovnom svetu skup, moćan auto se može doživeti i kao vid reklame jer, odaje utisak o dobrom poslovanju.

Ukoliko ste od onih koji žele da njihov auto bude primećen na ulici, predstavićemo vam dva načina da to postignete. Prvi način je pomoću airbrush-a, a drugi način je "stealth look". U moru modela, ogromnog broja automobila, kada su modeli počeli da liče jedni na druge, nema više autentičnosti i mogućnosti da se na "prvu" prepozna ko je proizvođač. Posebno se ovo odnosi na danas najpopularnija SUV vozila. Ako želite da vaš automobil bude autentičan i originalnog dizajna ove dve tehnike će zasigurno biti od pomoći.

Auto folije za presvlačenje automobila

Auto folije su odlično rešenje ukoliko želite jedinstven izgled vašeg četvorotočkaša. Auto folije su zapravo velike samolepljive poliesterske obloge koje su tanke. Odlične su kao rešenje kada vam je potrebna i reklama, ako auto koristite u poslovne svrhe. Prednost folija je definitivno to što možete da odaberete boju i grafiku i možete ukrasiti samo jedan deo automobila ( haubu, branik, krov...) Poslednjih par godina ste sigurno primetili da su naročito privlačni automobili u mat boji. To je takozvani "stealth look" koji u doslovnom prevodu može značiti "skriveni izgled". Dakle nema šljaštećeg sjaja laka, već su automobili potpuno matirani.

Mat automobili u originalnoj verziji su dosta skuplji, pa je zato povoljniji način da dobijete mat izgled auta ugradnja auto folija. Tako da ćete za jedan dan pomoću ovakvih folija dobiti jedinstveni auto. Proces lepljenja, odnosno oblaganja traje oko 6 sati i auto mora da bude potpuno čist. Folije imaju i zaštitnu funkciju jer štiti auto od oštećenja, dakle od udaraca, kamenčića, ogrebotina...Folije ne zahtevaju neko specijalno održavanje i negu, treba ispratiti, jedno od njih jeda se nakon postavljanja folija, auto ne pere tri dana. Toliko je potrebno vremena  da se lepak potpuno dobro osuši. Nakon toga, vozilo se može prati kao i pre ugradnje folija, ručno ili mašinski, nikako četkama naravno.

Airbrushing na automobilu

Ovo je metoda nanošenja slika na površinu i odličan način da vaš auto bude potpuno autentičan i personalizovan. Airbrushing na automobilu se naravno koristi i u komercijalne svrhe, kao reklama pa se ovom tehnikom rade natpisi, logotipi, brendovi. Za ovu tehniku je potrebno da imate dobrog majstora  koji će ispoštovati sve korake. Od pripreme same površ, pa do sušenja, poliranja. Poslednjih nekoliko godina menjali su se i motivi koji se koriste za crteže na automobilima. Od životinja, portreta, urbanih motiva, pa do apstrakcije.
 

Airbrushing je metoda koja će vas i zaštiti od krađe, retko ko će se usuditi da organizuje krađu ovako upečatljivih automobila jer  prefarbavanje nije mali trošak. Nakon što odradite ovu tehniku na autu, treba se suzdržati od čišćenja i pranja  4-7 dana. U budućnosti  takođe morate izbegavati pranje  pomoću jakih pritisaka, jaki mlaz čak i bez upotrebe jake auto kozmetike može negativno uticati na dekorativni sloj. Zabranjeno je koristiti abrazive. Dobrim održavanjem ova tehnika i premazi mogu zadržati izvorni kvalitet do 10 godina.
Da li se vama dopadaju neka od ovih rešenja i da li ste razmišljali da date svom autu neki lični pečat?  Nadamo se da vam je tekst koristio, srećan put želi Vam MMS rent a car !.

Pročitajte i ove tekstove


Zelena putovanja električnim automobilima - budućnost turizma?


Zelena putovanja električnim automobilima - budućnost turizma?
314   0
Činjenica je da svake godine raste broj putnika koji su ekološki osvećeni i da je njima imperativ da putovanje bude "zeleno". Održivi turizam i održivo putovanje nije trend već zaista potreba. To je jedan od načina da se smanji degradacija životne sredine. Svako od nas mora biti svestan da biti "eko putnik" znači pridržavati se "zelenih saveta" od načina putovanja, do izbora smeštaja i svih aktivnosti koje ćete imati na putovanju. Plastika je jedan od najvećih neprijatelja prirode, naročito taj

Detaljnije

Obilazak Crnogorskog primorja na proleće


Obilazak Crnogorskog primorja na proleće
81   0
Crna Gora ima predivnu obalu, koja mami svoje posetioce ne samo leti nego preko cele godine. Zašto treba da se poseti na proleće?

Detaljnije