• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Kako da auto u letnjim mesecima uvek miriše na čisto?

Većini vozača je veoma stalo da im automobili mirišu na čisto, da je miris prijatan i da se ravnomerno širi po kabini. Zato je od velike važnosti čišćenje unutrašnjosti automobila i redovno održavanje higijene enterijera tokom cele godine, a naročito leti, jer je opštepoznato da bakterije vole toplotu. Kada prospete nešto leti, imate kućnog ljubimca  koji se vozi često u autu  ili dete koje je imalo mučnine tokom vožnje u  automobilu verovatno znate koliko se ti mirisi brže šire i teže ih se rešiti leti nego u hladnijim mesecima. Dakle prolivene mrlje generalno mogu biti organskog ili neorganskog porekla. Organske mrlje su biološke i nehemijske.  Znoj je organska mrlja, mrlje od hrana, piće i  kućnih ljubimaca takođe. Neorganske mrlje je definitivno teže ukloniti  i za to su potrebna hemijska sredstva koja efikasno odmašćuju.

Ako je vaša unutrašnjost kožna, držite u automobilu svakodnevno sredstvo za čišćenje kože i čistu mikrofiber krpu. Ako imate presvlake od tkanine, veći je izbor proizvodi za čišćenje jer je tkanina manje osetljiva od kože, ali je i mnogo poroznija i upijajuća od kože. Zato je važno brzo reagovati kako se bakterije ne bi širile. Preporučuju se sredstva za čišćenje na bazi bioloških enzima. Tako ćete razložiti nečistoću i  na jednostavan i brz način, a ova sredstva se mogu koristiti na svim materijalima i podlogama, jer nisu agresivna.


tapacirung pranje automobila

Kako da operete tapacirung plafona u autu (nebo)?

Podrazumeva se da što više vremena prolazi i tapacirung plafona postaje sve priljaviji. Mikrofiber je krpa koja je odlično rešenje za uredno nebo, dovoljno je da čistom i suvom krpom istrljate plafon. Od pomoći su i sprejevi za tapacirung. Možete u sopstvenoj režiji napraviti sredstvo za čišćenje, dovoljna je mešavina 3/4 vode i 1/4 alkoholnog sirćeta, videćete da je odlično za masne fleke.

Da bi se otklonio neprijatni mirisi sirćeta dovoljno je da poprskate nebo osveživačem vazduha. Ako je nebo na vašem vozilu u celosti od plastike, posao je mnogo lakši. U tom slučaju za čišćenje možete koristiti sredstva za negu kokpita ili samo krpu i čistu vodu. Za održavanje panorama krova biće dovoljno sredstvo za čišćenje stakla.

Dubinsko pranje automobila u letnjim mesecima

Najvažnije je da se dubinsko pranje obavi u servisima koji zaista imaju profesionalne mašine i dovoljno jake usisivače kojim će se izvući voda iz sedišta. Raspitajte se koliko je potrebno vremena za sušenje, i šta je sve potrebno da uradite nakon preuzimanja vozila (da li da držite otvorena vrata ili prozore sa uključenom klimom itd)...Poznata je praksa da neke autoperionice ne žele da rade dubinsko pranje kad je vlažno u kišovito vreme. Nikome nije u interesu da se nakon par dana pojave neprijatni mirisi na buđ, zato je važno dobro sušenje. Dubinsko pranje će definitivno poboljšati celokupan izgled  vašeg automobila, a osim toga  produžavate i rok trajanja enterijera. Podrazumeva se da će nakon dubinskog pranja i vožnja biti prijatnija i nećete imati potrebe za kupovinom presvlaka.

dubinsko pranje automobila


Ako se odlučite za dubinsko pranje automobila, vaša sedišta će duže trajati, neće vam biti neophodno presvlačenje sedišta, a i svi ostali delovi unutrašnjosti automobila će lepše izgledati i sporije propadati. Uz redovno dubinsko pranje, svaka nova vožnja će biti pravi užitak, a vaš auto će, ne samo lepše izgledati, nego i biti očuvaniji. Dubinsko pranje auta podrazumeva ne samo detaljno usisavanje već i  pranje sedišta, pranje gepeka, pranje poda, šina, tapacirunga, čišćenje svih plastičnih delova i kontrolne table. 

Još jedna važna stvar da bi Vam auto uvek lepo mirisao - menjajte često mirisne jelkice za automobile. Mirisi poput narandže, sandalovine i karanfilića idealan su izbor za vaš automobil. Nadamo se da Vam je tekst bio koristan i ne zaboravite da održavate vaš auto u letnjim mesecima kako bi vam vožnja uvek bila prijatna i udobna. Srećan put želi Vam MMS rent a car!

Pročitajte i ove tekstove


Saveti za nove vozače


Saveti za nove vozače
8   0
Da bi se postalto dobar vozač potrebno je vreme i određena pređena kilometraža. Koliko će vremena biti potrebno je individualno, neki brže nauče od drugih. Ali postoje slučajevi da se početnik toliko uplaši vožnje da odustaje od vožnje još na početku. Što je velika šteta. Da se ne bi to desilo i vama, pročitajte sledeće savete.

Detaljnije

Vodič za roditelje koji svom detetu kupuju prvi automobil


Vodič za roditelje koji svom detetu kupuju prvi automobil
1030   0
Dođe to neko vreme, kada vaša mezimica (ili mezimac) odraste, dobije dozvolu, a onda očajnički počne da želi automobil. A kao da je od momenta kad su se rodili, do ovog, prošao samo tren, a već kreću na fakultet, imaju dečka/devojku, i žele svoj auto. E, ovo je vodič upravo za roditelje koji su došli u tu fazu, da svom detetu kupuju prvi automobil.

Detaljnije