• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Iznajmljenim autom do najlepših plaža u Srbiji

Iako naša zemlja ne izlazi na more, ipak se možemo  pohvaliti brojnim uređenim plažama i kupalištima na jezerima i rekama. Ukoliko ste se odlučili da leto provedete u Srbiji, onda je ovo pravi tekst za vas, u kome vam predstavljamo  najlepše plaže koje mogu biti idealno mesto za opuštanje tokom letnjih meseci. Naša rent a car agencija je tu da Vaše putovanje  protekne bezbedno i udobno, a na vama je da odaberete vozilo iz naše bogate flote po svojoj meri. 

U nastavku teksta opisaćemo vam  5 najlepših plaža u Srbiji po našem izboru : 

Srebrno jezero 

Srebrno jezero, ili kako ga mnogi nazivaju "Srpsko more" je veštačko jezero nastalo na desnoj obali Dunava. Maksimalna širina jezera dostiže 14 kilometara, dok je prosečna širina jezera oko 300 metara. njegova prosečna dubina je 8 metara. Poslednjih godina, razvojem turizma i izgradnjom novih smeštajnih kapaciteta, sve veći broj turista odlučuje da letuje ovde. Plaže su zaista uređene kao na moru, sa svim sadržajima potrebnim za opuštanje i odmor.

srebrno jezero, plaza

Voda u ovom jezeru je veoma čista, zahvaljujući filtraciji kroz mnogo peščanih dina. Pored prelepih plaža, Srebrno jezero ima i Aqua park. U Aqua parku Silver lake, koji je smešten u neposrednoj blizini Srebrnog jezera, nalazi se četiri bazena i mnoštvo vodenih atrakcija (tobogani, fontane, vodopadi), ali i ugostiteljskih objekata . Ukoliko Vam ni to nije dovoljno,  sa svojom porodicom možete se upustiti u avanturu krstarenja Dunavom, prilikom koje ćete obići i mnoge znamenitosti (Ramsku i Golubačku tvrđavu) i prirodne lepote (ušće reke Peka u Dunav). Srebrno jezero je udaljeno 115 kilometara od Beograda, 60 km od Smedereva,  35 km od Požarevca i svega 2 km  od Velikog Gradišta. ,

Kladovo 

Kladovo se nalazi u jugoistočnoj Srbiji, na samoj obali Dunava. Plaža u Kladovu se nalazi u samom centru naselja, na izlasku iz Đerdapske klisure, na obali Dunava, u istočnoj Srbiji. Ono što Kladovo izdvaja kao turističku destinaciju je uređena plaža na Dunavu, u dužini od jednog kilometra. Plaža na obali Dunava, pokrivena peskom i opremljena suncobranima od trske i ležaljkama mnoge podseća na more. U okolini uređene plaže nalazi se nekoliko ugostiteljski objekata, a posetioci mogu da uživaju u skijanju na vodi i vožnji pedaline. Do Kladova se može doći: 

  • iz Beograda (260 km), preko Požarevca i Donjeg Milanovca, niz Dunav Đerdapskom magistralom;
  • z Paraćina (200 km), veza sa auto putem Beograd – Niš, preko planinskog prevoja Cestobrodice, Zaječara i Negotina;
  •  iz Niša, oko (200 km), preko drugog planinskog prevoja Tresibaba, Knjaževca, Zaječara i Negotina.

U neposrednoj blizini je nacionalni park Đerdap, kao i čuveni arheološki lokaliteti: Lepenski vir, Trajanova tabla i ostaci iz rimskog perioda i turske imperije.

Belocrkvanska jezera

Belocrkvanska jezera, zbog njihovih karakteristika, često nazivaju Bisernom ogrlicom Banata. Najpopularnija  jezera su Gradsko jezero, Vračevgajsko, Šaransko i Šljunkara. Gradsko jezero se prostire duž leve strane puta za Kovin, uz zapadni obod Bele Crkve. U proteklih deset godina je najviše uloženo na unapređenju turističkih sadržaja na obali tog jezera. Gradsko jezero ima nekoliko plaža, trim stazu, kafić, restoran, različite vidove rekreacije na vodi, pedaline, mogućnost ronjenja i jedrenja, vaterpolo teren i auto-kamp.
 

belocrkvanska jezera, bela crkva, plaza

Oko Glavnog belocrkvanskog jezera postoji uređena i osvetljena pešačka i biciklistička staza, najprivlačnija za šetnju i rekreaciju. Na Vračevgajskom jezeru su 2020. otvorene dve nove, odnosno rekonstruisane plaže. Udaljenost od Beograda je  100 km, dobrim regionalnim putem preko Kovina. 

Peskara u Zrenjaninu

Ova peščana plaža nalazi se na pet kilometara od centra Zrenjanina. Gradsko kupalište Peskara nastalo je na delu jednog od tri jezera formirana nakon dugogodišnje eksploatacije peska. Pored kupanja možete uživati u odbojci na pesku, pedalinama, skakanju sa talpe ili splava ili jednostavno uživati u ležaljkama, sunčanju. Beograđanima i Novosađanima je Peskara udaljena na samo 60 minuta. 

Bešenovačko jezero 

Bešenovačko jezero ili Beli kamen, kako ga još zovu, nalazi se na Fruškoj Gori, na 38 kilometara od Novog Sada.  Jezero je nastalo u jami starog rudarskog kopa rude lapor beočinske cementare, zbog čega ima veliku dubinu. Voda Bešenovačkog jezera je čista, prozirna, neobične tirkizne boje - koju ima zahvaljujući belom dnu, a kažu i lekovita zbog svog mineralnog sastava. Zbog peščane plaže i tirkizne boje vode zaista podseća na more. 

besenovacko jezero, plazaNadamo se da Vam se dopao naš izbor najlepših plaža za odmor  u Srbiji, srećan put želi Vam MMS rent a car!

 

 

Pročitajte i ove tekstove


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?
46   0
Korišćenje klima uređaja u automobilima počelo je početkom 20. veka, tačnije 1939. godine, kada je Packard, poznati američki proizvođač automobila, prvi put uveo klima uređaj kao opcionalnu opremu u svoje modele. Ova inovacija je odmah izazvala interesovanje i divljenje, iako su rani sistemi bili ogromni, robusni I skupi. Naravno danas je tehnologija klima uređaja znatno napredovala, postala pristupačnija i efikasnija. Sada svi moderni automobili već dolaze sa ugrađenim klima uređajima, a njiho

Detaljnije

Kako da produžite životni vek svog automobila


Kako da produžite životni vek svog automobila
137   0
Automobil je jedna od najskupljih stvari koje ćete kupiti u svom životu, i to je jedan od razloga zašto se nikada ne kupuju na nekoliko godina, već na neko duže vreme. Zato smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da produžite životni vek svog automobila tako da vam što duže traje, i naravno - da ispravno radi...

Detaljnije

Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše


Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše
61   0
Neki kvarovi na vozilimaa, na prvi pogled izgledaju jednostavni i laki i mnogi vozači pomisle da mogu sami da ih saniraju. Ali, kao i u drugim oblastima živora, stvari mogu vrlo lako i nepredviđeno da krenu po zlu i da umesto kratkotrajne i lagane popravke ispadne još veća šteta.

Detaljnije