• Srpski
 • Русский
 • English
 • Kneza Višeslava 63
  T.C. Bazar Vidikovac
  Lokal 2.20

Najam vozila na mesec dana

U ekspanziji rent a car industrije i stalnoj borbi za klijentima iz ponude se sve više izdvaja kao opcija najam vozila na mesec dana, koji nije samo interesantan za fizička lica, nego postaje trend u poslovanju mnogih renomiranih kompanija, firmi ali i kod samozaposlenih lica.

U ovom tekstu sagledaćemo prednosti ovakvog najma vozila na duži period.


Pa da počnemo…


O čemu se tu radi i šta je to po čemu se najam vozila na mesec dana izdvaja kao glavni adut Rent a car agencija?

Neke računice, kalkulacije su pokazale da za novi automobil niže klase treba da izdvojite oko 4000 - 5000 evra godišnje! Zvuči vam neverovatno zar ne, ali u nastavku teksta ćete shvatiti kako smo došli do ove brojke. A naravno možete i sami da izračunate da li se više isplati kupiti novi auto ili iznajmljivanje auta na mesec dana ili neki duži period.

 

 •  Ne osporavam osećaj ponosa kada postanete vlasnik novog četvorotočkaša, ali čim izađe iz salona bukvalno mu je cena bar 20% niža od vrednosti koju ste isplatili. Tako da ako ste auto platili 10 000 evra, kad ga dovezete kući vredi 8 000 evra, a sad nastavljamo sa daljim obračunavanjem kad smo utvrdili da je 2000 evra bačeno uzalud.
 • Računajte da npr. godišnje predjete 40 000 km i  da ćete za tih godinu dana  imati npr. tri redovna servisa koja će ukupno koštati otprilike 700 evra, jer se neće raditi samo promena svih filtera i tečnosti bitnih za vožnju, već će sigurno posle određene napravljene kilometraže u servisu menjati i kočione, pločice i ostale materijale…
 • Nov auto je pod garancijom i osim obaveznih servisa morate imati i kasko osiguranje koje na godišnjem nivou košta oko 500 evra, a naravno u troskove ubrajamo i registraciju, obavezan set zimskih guma, zamena guma, balansiranje, pranje automobila.

 

Sad vam je sigurno malo jasnije kako smo došli do one ukupne sume troškova sa početka teksta, a to je cena koja ne podrazumeva vaše utrošeno vreme. Slažete se da je zamorno ići po servisima, majstorima, vulkanizerima, čekajući na šalterima itd.

Tako da ako nemate stalne potrebe tokom godine za autom možete da iznajmite onda kad vam je potrebniji i recimo da kombinujete i taksi usluge, sigurno ćete naći računicu koja se isplati više od kupovine novog automobila. Vredi razmisliti zar ne?

Rent a car agencije stalno poboljšavaju svoje usluge tako da pri najmu auta računajte na besplatan GPS, auto sedište za dete, zeleni karton itd.


Prednosti najma vozila na mesec dana za firme


Najam auta na mesec dana ili duže nije samo isplativ potez za fizička lica i u privatne svrhe, prednosti su još veće u poslovnom svetu, za firme, kompanije, pa i male preduzetnike.

Koje su to najvažnije prednosti:

 • Izbegavanje troškova kupovine auta na lizing.
 • U svakom trenutku možete imati novo vozilo koje se održava jer posle svakog isteka ugovora sa Rent a car agencijom moći ćete da uzmete drugi auto noviji ili sa manjom pređenom kilometražom.
 • Ugovor se sklapa odmah ne kao kod lizinga  gde je gomila papira i procedure...
 • Nema prikupljanja nikakve dokumentacije, samo ostavljate depozit.
 • Nema zakonskih ograničavanja
 • Ako se auto pokvari dobijate drugi


Umesto zaključka

Ako se dvoumite pri kupovini auta i nemate svakodnevnih potreba za vožnjom, nadamo se da Vam je ova naša analiza koristila. Ne treba da nas čudi uopšte ovaj trend u poslovnom svetu, da se vozila iznajmljuju na duži period. Mnogo je prednosti, a u ovom brzom tempu života, svi želimo da uštedimo i vreme i novac.

Ukoliko imate potrebu za najmom auta na mesec dana ili duži vremenski period, kontaktirajte agenciju rentacarmms.

 

Pročitajte i ove tekstove


Zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza


Zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza
83   0
Kada pomislite na saobraćajne nesreće povezane sa brzinom, obično mislite na vozače koji voze prebrzo. Međutim, mnogo je ovakvih nesreća koje uključuju sporu vožnju. Možda je manje uobičajeno, ali se ipak dešava. Zato ćemo se u ovom tekstu baviti temom zašto je isuviše spora vožnja opasna skoro kao i previše brza...

Detaljnije

Prebrza vožnja i kako je kontrolisati


Prebrza vožnja i kako je kontrolisati
38   0
Jedan od najčešćih prekršaja za koji su vozači širom sveta odgovorni je prekoračenje brzine. Vozači prebrzo voze zato što se žure, nervozni su ili iz zadovoljstva. Ali treba znati da su posledice prebrze vožnje izuzetno velike i opasne. Kako bolje kontrolisati brzinu vožnje?

Detaljnije

Da li su žene bolji vozači, šta kažu statistički podaci?


Da li su žene bolji vozači, šta kažu statistički podaci?
162   0
Inteligencija i sposobnost donošenja pametnih odluka ne zavisi definitivno od toga kog smo pola. Muškarci i žene podjednako mogu biti dobri vozači i donositi pametne odluke za volanom. Važno je razumeti da sposobnosti i veštine vozača variraju među pojedincima nezavisno od pola, i treba ih ocenjivati na osnovu konkretnih veština i iskustva, a ne na osnovu pretpostavki o polu. Da li postoje razlike kad su u pitanju muškarci i žene kao vozači? Odgovor je da.

Detaljnije