• Srpski
 • Русский
 • English
 • Kneza Višeslava 63
  T.C. Bazar Vidikovac
  Lokal 2.20

Najam vozila na mesec dana

U ekspanziji rent a car industrije i stalnoj borbi za klijentima iz ponude se sve više izdvaja kao opcija najam vozila na mesec dana, koji nije samo interesantan za fizička lica, nego postaje trend u poslovanju mnogih renomiranih kompanija, firmi ali i kod samozaposlenih lica.

U ovom tekstu sagledaćemo prednosti ovakvog najma vozila na duži period.


Pa da počnemo…


O čemu se tu radi i šta je to po čemu se najam vozila na mesec dana izdvaja kao glavni adut Rent a car agencija?

Neke računice, kalkulacije su pokazale da za novi automobil niže klase treba da izdvojite oko 4000 - 5000 evra godišnje! Zvuči vam neverovatno zar ne, ali u nastavku teksta ćete shvatiti kako smo došli do ove brojke. A naravno možete i sami da izračunate da li se više isplati kupiti novi auto ili iznajmljivanje auta na mesec dana ili neki duži period.

 

 •  Ne osporavam osećaj ponosa kada postanete vlasnik novog četvorotočkaša, ali čim izađe iz salona bukvalno mu je cena bar 20% niža od vrednosti koju ste isplatili. Tako da ako ste auto platili 10 000 evra, kad ga dovezete kući vredi 8 000 evra, a sad nastavljamo sa daljim obračunavanjem kad smo utvrdili da je 2000 evra bačeno uzalud.
 • Računajte da npr. godišnje predjete 40 000 km i  da ćete za tih godinu dana  imati npr. tri redovna servisa koja će ukupno koštati otprilike 700 evra, jer se neće raditi samo promena svih filtera i tečnosti bitnih za vožnju, već će sigurno posle određene napravljene kilometraže u servisu menjati i kočione, pločice i ostale materijale…
 • Nov auto je pod garancijom i osim obaveznih servisa morate imati i kasko osiguranje koje na godišnjem nivou košta oko 500 evra, a naravno u troskove ubrajamo i registraciju, obavezan set zimskih guma, zamena guma, balansiranje, pranje automobila.

 

Sad vam je sigurno malo jasnije kako smo došli do one ukupne sume troškova sa početka teksta, a to je cena koja ne podrazumeva vaše utrošeno vreme. Slažete se da je zamorno ići po servisima, majstorima, vulkanizerima, čekajući na šalterima itd.

Tako da ako nemate stalne potrebe tokom godine za autom možete da iznajmite onda kad vam je potrebniji i recimo da kombinujete i taksi usluge, sigurno ćete naći računicu koja se isplati više od kupovine novog automobila. Vredi razmisliti zar ne?

Rent a car agencije stalno poboljšavaju svoje usluge tako da pri najmu auta računajte na besplatan GPS, auto sedište za dete, zeleni karton itd.


Prednosti najma vozila na mesec dana za firme


Najam auta na mesec dana ili duže nije samo isplativ potez za fizička lica i u privatne svrhe, prednosti su još veće u poslovnom svetu, za firme, kompanije, pa i male preduzetnike.

Koje su to najvažnije prednosti:

 • Izbegavanje troškova kupovine auta na lizing.
 • U svakom trenutku možete imati novo vozilo koje se održava jer posle svakog isteka ugovora sa Rent a car agencijom moći ćete da uzmete drugi auto noviji ili sa manjom pređenom kilometražom.
 • Ugovor se sklapa odmah ne kao kod lizinga  gde je gomila papira i procedure...
 • Nema prikupljanja nikakve dokumentacije, samo ostavljate depozit.
 • Nema zakonskih ograničavanja
 • Ako se auto pokvari dobijate drugi


Umesto zaključka

Ako se dvoumite pri kupovini auta i nemate svakodnevnih potreba za vožnjom, nadamo se da Vam je ova naša analiza koristila. Ne treba da nas čudi uopšte ovaj trend u poslovnom svetu, da se vozila iznajmljuju na duži period. Mnogo je prednosti, a u ovom brzom tempu života, svi želimo da uštedimo i vreme i novac.

Ukoliko imate potrebu za najmom auta na mesec dana ili duži vremenski period, kontaktirajte agenciju rentacarmms.

 

Pročitajte i ove tekstove


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima
48   0
U svetu automobila, luksuz predstavlja oazu izuzetnosti, gde se perfekcija susreće sa ekskluzivnošću, a svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi se ispunili najviši standardi udobnosti, performansi, stila i zahtevnih mušterija. Istorijski posmatrano, počeci automobila su  bili vezani za elitu, tačnije posedovanje automobila bila je privilegija samo najbogatijih i najuticajnijih pojedinaca.

Detaljnije

Problemi sa hladnjakom vozila


Problemi sa hladnjakom vozila
100   0
Hladnjak je jedan od najvažnijih delova u vozilu. Zajedno sa ostalim delovima rashladnog sistema, njegova uloga je da eliminiše višak toplote koja se stvara tokom rada motora i spreči njegovo pregrejavanje. Neispravan hladnjak predstavlja značajnu pretnju za ispravnost i dugovečnost vozila.

Detaljnije

Kako smanjiti potrošnju goriva?


Kako smanjiti potrošnju goriva?
182   0
Napuniti rezervoar danas nije ni malo jeftino. Iako se potrošnja u novim vozilima dosta smanjila u osnosu na prethodna, paralaelno su rasle i cene goriva. Ukoliko vodite računa o svom budžetu i potrošnji goriva, pročitajte nekoliko naših saveta.

Detaljnije