• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Top 5 brendova automobila koji se najčešće kvare

Ako ste kao većina ljudi, ne razmišljate o kvarenju svog automobila pre nego što se to zaista dogodi. Ali, kad se dogodi, uvek je bolno. I ne samo da ćete, na neko vreme, ostati bez automobila, već ćete morati da platite i popravku. A koji su to automobili koji se najčešće kvare? Napravili smo listu od top 5 brendova, pa ako ste u fazi kupovine automobila, možda bi bilo dobro da pročitate pre nego što se odlučite za neki konkretan model.

Jer kad automobil počne često da se kvari, popravke se gomilaju, i možda ćete poželeti da ste kupili neki sa sveobuhvatnom i produženom garancijom. A ako posedujete neki od ovih, takva garancija bi vam mogla uštedeti hiljade eura.

Dakle, koji automobili se najčešće kvare i šta ih čini tako nepouzdanim? Evo naše liste...

#1. Chrysler

Chrysler vozila su neka od najnepouzdanijih na tržištu. Oni su rangirani kao najnepouzdaniji brend od strane “Consumer Reports” čak tri godine za redom! A šta ih čini tako nepouzdanim?

Jedan veliki razlog je taj što je proizvođač naširoko proizvodio ono što je poznato kao najnepouzdaniji model, a to je Chrysler/Dodge/Plymouth Neon. Ovaj automobil je bio tako neverovatno nepouzdan, da su “Consumer Reports” prestali da ga preporučuju nakon samo godinu dana na tržištu.

Ni drugi Chrysler modeli nisu prošli mnogo bolje, a 200 i Sebring su među najnepouzdanijim automobilima u svojim klasama.

Najštetniji aspekt ove istorije nepouzdanosti je taj što je Chrysler pokušao da sakrije nedostatke svojstvene dizajnu automobila. Izračunali su troškove potencijalnih tužbi i odlučili da bi ipak mogli da ostvare profit i sa neispravnim automobilima.

Što je najgore, ovaj pristup nije sasvim neuobičajen. Utvrđeno je da mnoge kompanije prodaju proizvode za koje znaju da će propasti. Nažalost, neuspeh se računa u profitne marže, a pravni sistem reaguje samo ako „lupite šakom o sto“, omogućivši automobilskom kompanijama da nastave sa ovom praksom i dalje, ako misle da im je to potrebno.

#2. Fiat

Trenutni vlasnik Chrysler-a je Fiat. Njegovi su, takođe, i Alfa Romeo, Lancia i Maserati. “Consumer Reports” je sve ove rangirao kao neke od najmanje pouzdanih marki automobila.

Alfa Romeo je nekada važio za jedan od najlepših automobila na svetu ali, od tada su pali u nemilost, zbog nepouzdanosti. Giulietta, na primer, kao ocenu pouzdanosti ima 1 od 5, što znači da je jedan od najnepouzdanijih automobila na tržištu.

Lancia je nekada bila veoma cenjena marka automobila. Nažalost, i nju je srušio oblak Fiat-ove isplative nepouzdanosti. Model Ypsilon, na primer, ima ocenu pouzdanosti 2 od 5.To ga čini jednim od najnepouzdanijih automobila u svojoj klasi.

Maserati je brend luksuznih automobila čiji je vlasnik, takođe, Fiat. I, takođe je jedan od najmanje pouzdanih brendova automobila na tržištu. Ghibli, na primer, ima ocenu pouzdanosti od samo 2 od 5, što znači da je jedan od najnepouzdanijih luksuznih automobila na tržištu.

#3. Jaguar

Fotografija: Unsplash.com

Jaguar je brend luksuznih automobila čiji je vlasnik Tata Motors. Vrednost ovog indijskog proizvodnog giganta je procenjena na skoro dvostruko više od Subaru-a ali je, takođe, jedan od najmanje pouzdanih brendova automobila na tržištu. “Consumer Reports” ga je rangirao kao drugi najmanje pouzdani brend automobila u 2019. godini.

A šta Jaguar automobile čini tako nepouzdanim? Jedan veliki razlog je taj što je proizvođač bio notorno loš u izdavanju opoziva, tačnije, najgori u povlačenju loših modela. Još jedan veliki razlog su česti problemi sa elektrikom, što se posebno odnosi na starije modele.

Recimo, X-type, ima ocenu električne pouzdanosti od samo 1 od 5. To znači da je jedan od najnepouzdanijih automobila u svojoj klasi, u pogledu problema sa elektrikom. Toliko o tome da je ono što je skupo - i kvalitetno.

#4. Chevrolet

Chevrolet je američka automobilska kompanija čiji je vlasnik General Motors (GM), jedna od najvećih automobilskih kompanija na svetu. Nažalost, i jedna od najmanje pouzdanih, jer ga je “Consumer Reports” rangirao kao treći najmanje pouzdan brend automobila u nekoliko navrata.

A šta je to što Chevrolet automobile čini tako nepouzdanim? Krivo je računovodstvo. Poznato je da GM smanjuje kvalitet kako bi ispunio finansijske ciljeve. Ovo se posebno odnosi na Chevrolet automobile.

Recimo, Chevy Cobalt je bio mučen sa toliko bezbednosnih problema, da je na kraju povučen sa tržišta. Chevy Cruze je još jedan primer automobila koji ima problema sa kvalitetom. Više puta je opozivan zbog problema sa motorom i menjačem, tako da je, što se Chevrolet-a tiče, ostalo još samo ime...

#5. Cadillac

Cadillac je američki brend luksuznih automobila koji je, kao i Chrysler, takođe u vlasništvu General Motors-a, jedne od najvećih automobilskih kompanija na svetu. Ali, kao što smo već pomenuli, i jedan od najmanje pouzdanih.

A kakav problem ima Cadillac? Pa, on je tek pre desetak godina naučio šta je luksuz. Kao rezultat toga, njegove automobile često muče električni problemi. Recimo, Escalade, ima ocenu električne pouzdanosti samo 1 od 5, što znači da je jedan od najnepouzdanijih SUV-ova na tržištu, u pogledu elektrike. Šteta, a delovao je tako moćno...

I na kraju...

Fotografija: Unsplash.com

Kao što vidite, u današnje vreme, cena više ne igra neku ulogu. Ima preskupih modela, koji imaju mnogo problema, pa će vas ulaganje u jedan od njih koštati mnogo više nego što ste mislili. Ako se ipak odlučite za neki od njih, postarajte se da ima najdužu garanciju, i da imate dobro osiguranje.

I ne brzajte. Čak i ako ste trenutno bez automobila, ne kupujte ništa naprečac. Bolje je da iznajmite neki automobil kod rent a car agencije kao što je MMS Auto na duže vreme, pa da natenane odmerite sve, i vidite koji vam se najviše isplati, dakle, sa kojim ćete dobiti najviše za novac koji uložite.

Srećna vam kupovina!

 

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

Naslovna fotografija: Unsplash.com

Pročitajte i ove tekstove


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima
48   0
U svetu automobila, luksuz predstavlja oazu izuzetnosti, gde se perfekcija susreće sa ekskluzivnošću, a svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi se ispunili najviši standardi udobnosti, performansi, stila i zahtevnih mušterija. Istorijski posmatrano, počeci automobila su  bili vezani za elitu, tačnije posedovanje automobila bila je privilegija samo najbogatijih i najuticajnijih pojedinaca.

Detaljnije

Problemi sa hladnjakom vozila


Problemi sa hladnjakom vozila
100   0
Hladnjak je jedan od najvažnijih delova u vozilu. Zajedno sa ostalim delovima rashladnog sistema, njegova uloga je da eliminiše višak toplote koja se stvara tokom rada motora i spreči njegovo pregrejavanje. Neispravan hladnjak predstavlja značajnu pretnju za ispravnost i dugovečnost vozila.

Detaljnije

Kako smanjiti potrošnju goriva?


Kako smanjiti potrošnju goriva?
182   0
Napuniti rezervoar danas nije ni malo jeftino. Iako se potrošnja u novim vozilima dosta smanjila u osnosu na prethodna, paralaelno su rasle i cene goriva. Ukoliko vodite računa o svom budžetu i potrošnji goriva, pročitajte nekoliko naših saveta.

Detaljnije