• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

Zanimljiva istorija Alfa Romea

Alfa Romeo je brend koji oduševljava vozače još od davne 1910. godine. Osnovan je u Italiji prvobitno kao „ALFA“, što je akronim, a puni naziv je Anonimna Lombardijska Fabrika Automobila. Naime, njen direktor, Ugo Stela, rešio je da preuzme francusku fabriku automobila na periferiji Milana, i tako je počela zanimljiva istorija Alfa Romea, koji je od momenta preuzimanja, u roku od 12 meseci, izbacio inauguracioni model sa 24 KS, za kojim su se svi okretali na trci izdržljivosti Targa Florio, i svim većim događajima tog vremena.

U roku od deset godina, njihovi automobili su dominirali evropskom scenom motosporta, a model HP 24 se transformisao u ALFA 20-30 HP. Zanimljivo je što je već u to vreme, između ova dva modela proizvedeno čak 680 vozila! I tako je počela trka koja i danas traje...

„Mladi“ dani...

Kao i kod mnogih savremenika Alfe, početak Prvog svetskog rata prekinuo je proizvodnju vozila. Godine 1915. Nikola Romeo, inženjer i preduzetnik, preuzeo je posao i ponovo pozicionirao fabriku za proizvodnju vojne opreme, za ratne napore. Municija, motori za avione i druge komponente, zasnovane na postojećim automobilskim motorima kompanije, proizvedeni su u fabrici koja je imala znatno povećan asortiman.

Posle rata, Romeo je uložio svoju dobit i stekao fabrike lokomotiva i železničkih vagona u Saronu, Rimu i Napulju, koje su asimilirane pod imenom ALFA. I tako, godinu dana posle završetka rata, proizvodnja automobila je ponovo počela u fabrici. A godine 1920. ime kompanije je promenjeno u Alfa Romeo, lansiranjem Torpeda 20-30 HP, koji je postao poznat kao trkački automobil, sa brendom koji je nastavio uspešno da proizvodi kako drumske, tako i trkačke automobile tokom 1920-ih godina. U to vreme, Enco Ferari (da, baš on), postao je trkač za ALFA-u. Imao je uspehe na nekoliko trka, uključujući i prestižnu Peskaru.

Međutim, do 1930-ih, politički pejzaž u Italiji se promenio. Uspon Musolinija omogućio je fašizmu da ovlada zeljom. U ovom trenutku, Nikola Romeo je napustio kompaniju, a vlada je preuzela vlast. Brend je, u stvari, postao nacionalni amblem.

A za to vreme…

Za to vreme, Alfa je stekla reputaciju proizvođača automobila koji kod drugih izazivaju zavist. Model 8C 2300, na primer, bio je nadaleko hvaljen kao jedan od najboljih turističkih automobila na svetu, i postigao je zapažene uspehe na takmičenjima kao što su Mille Miglia i Le Mans 24 sata. Ali, sve je naglo stalo kada je 1944. godine bombardovanje iz vazduha uništilo fabriku i privremeno zaustavilo proizvodnju.

Po završetku Drugog svetskog rata, u fabrici se nastavila proizvodnja. Ovo je bila era kontinuiranog sportskog uspeha na Grand Prix događajima, kao i velike kreativnosti koja je rezultirala izdanjem Giulietta 1954. godine.

Bio je to izvanredan i prelep model automobila, a bio je dostupan i u kupe, i kabriolet verziji. Vrlo brzo postao je miljenik italijanskog naroda. Do ranih 1960-ih godina proizvedeno je preko 100.000 Giulietta, a uspeh brenda je “zacementiran” širom sveta, uvođenjem modela Giulia saloon 1962. godine.

Tranzicija

Fotografija: https://unsplash.com/photos/white-vehicle-near-building-bAEG-LbgQ7o

Početkom 1970-ih, Alfa Romeo je promenio svet automobila lansiranjem Alfasud-a. Ovaj hečbek sa prednjim pogonom pružio je iskustvo vožnje sportskog automobila, kako bi upotpunio njegov dinamični izgled. To je signaliziralo dolazak modernog Alfa Romea – praktičnog, svakodnevnog automobila, izvanrednih performansi i dizajna.

Ovo se proširilo na drugu generaciju modela Giulietta, koja je predstavljena 1977. godine, a dve godine kasnije, 1979, predstavljen je i prvi turbo dizel Alfa romeo (Alfetta 2000 TD), kao i limuzine iz 1980-ih godina, i modeli 33, 75 i 164.

Godine 1986. Alfa Romeo, koji je još uvek bio u vlasništvu italijanske vlade, prodat je Fiat grupi. A sa dolaskom milenijuma, Alfa Romeo je ažurirao svoju paletu modela automobilima koji su najavljivali vrhunski dizajn. 155 koji je predstavljen 1992. godine, obezbedio je italijansku titulu Superturismo iste godine, i Britansko prvenstvo u turing automobilima dve godine kasnije. Usledio je automobil godine 1998. za model 156 GT 2003, i najvažnije od svega, zadivljujući sportski automobil 8C iz 2007. godine.

Ažurirana 2010. godine, lansirana je prelepa Giulietta sa petoro vrata. Godine 2015. Giulia je debitovala u Milanu, a izvršni direktor Sergio Marchionne je rekao da će automobil: „ponovo zauzeti svoju poziciju na tržištu. To će ponovo biti jedan od vodećih simbola italijanskog inženjerstva i stila, ikona italijanske tehnološke izvrsnosti i kreativnog duha“.

A šta nam donosi budućnost?

Vrednosti brenda ovog legendarnog proizvođača automobila najbolje su sažete u sloganu „neki proizvode, mi stvaramo“. Od svog formiranja pre više od 100 godina, nagrađivano ime Alfa Romeo postalo je legendarno. On izaziva jedinstvenu strast prema automobilizmu, i teži da izgradi i razvije brend koji je sposoban da izazove proizvođače luksuznih vozila.

Sadašnji vlasnik, Fiat Chrysler, planira da potroši pet milijardi eura na remont Alfa Romea kako bi se uklopio u okvire automobila poput Duetto Spider-a koji je vozio Dastin Hofman u filmu „Diplomac“ iz 1967. godine.

Sa ambicioznim planovima da proizvedu čak osam novih modela u narednim godinama, uključujući i dva SUV-a, krenuli su u veliku ekspanziju od čak pola miliona prodatih primeraka. Dokle će stići, ostaje da se vidi.

I za kraj...

Fotografija: https://unsplash.com/photos/red-ferrari-458-italia-parked-near-building-wvIM0l6NP0o

Mnogi ovaj brend smatraju veoma cenjenim. Možda je to najbolje opisao Enzo Ferrari rečima: „za Alfu još uvek imam nežnost prve ljubavi. Čistu naklonost deteta prema majci“.

Nadamo se da vam se dopalo ovo putovanje kroz istoriju Alfa Romea. Nažalost, rent a car MMS Auto u svom voznom parku nema nijednu Alfu, ali uopšte ne sumnjamo da ćete pronaći neki drugi model po svojoj meri. Sve o uslovima rentiranja možete pogledati na našem sajtu, a za sva ostala pitanja, naše ljubazno osoblje stoji vam na usluzi.

Srećan put!

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

Naslovna fotografija: https://unsplash.com/photos/black-and-white-ford-car-RtQkgzVm1S8

Pročitajte i ove tekstove


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?
46   0
Korišćenje klima uređaja u automobilima počelo je početkom 20. veka, tačnije 1939. godine, kada je Packard, poznati američki proizvođač automobila, prvi put uveo klima uređaj kao opcionalnu opremu u svoje modele. Ova inovacija je odmah izazvala interesovanje i divljenje, iako su rani sistemi bili ogromni, robusni I skupi. Naravno danas je tehnologija klima uređaja znatno napredovala, postala pristupačnija i efikasnija. Sada svi moderni automobili već dolaze sa ugrađenim klima uređajima, a njiho

Detaljnije

Kako da produžite životni vek svog automobila


Kako da produžite životni vek svog automobila
136   0
Automobil je jedna od najskupljih stvari koje ćete kupiti u svom životu, i to je jedan od razloga zašto se nikada ne kupuju na nekoliko godina, već na neko duže vreme. Zato smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da produžite životni vek svog automobila tako da vam što duže traje, i naravno - da ispravno radi...

Detaljnije

Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše


Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše
59   0
Neki kvarovi na vozilimaa, na prvi pogled izgledaju jednostavni i laki i mnogi vozači pomisle da mogu sami da ih saniraju. Ali, kao i u drugim oblastima živora, stvari mogu vrlo lako i nepredviđeno da krenu po zlu i da umesto kratkotrajne i lagane popravke ispadne još veća šteta.

Detaljnije