• Srpski
  • Русский
  • English
  • Kneza Višeslava 63
    T.C. Bazar Vidikovac
    Lokal 2.20

10 najpouzdanijih hibridnih automobila koji se danas mogu pronaći na tržištu

Hibridi su imali prilično težak početak, ali se danas smatraju najpouzdanijim automobilima koji se mogu pronaći na tržištu. Napravili smo listu od 10 najboljih među njima, koji se smatraju zlatnom sredinom između tradicionalnih automobila sa motorima sa unutrašnjim sgorevanjem, i futurističkih električnih vozila.

U prošlosti, hibridni pogoni bili su ugrađeni u ekonomična vozila, kako bi se se ona učinila još efikasnijim. Međutim, to sada nije slučaj jer se hibridni motori intenzivno koriste u svim tipovima automobila, uključujući i sportske automobile visokih performansi, kao i superautomobile.

Ovaj most između fosilnih goriva i električne energije, nudi najbolje od oba sveta, tako što pruža visoku efikasnost i impresivne performanse, uz prednost što ne mora često da se puni. A što se pouzdanosti tiče, hibridi su danas najpouzdaniji automobili, što ih učvršćuje na vrhu liste opcija za vaš sledeći automobil. Pa, da krenemo sa našom listom…

#10. Toyota Prius

Toyota Prius je bio prvi masovno proizveden hibridni auto, a modelom iz 2023. godine, ušao je u svoju petu generaciju, i bolji je nego ikada u pogledu performansi i izgleda. Ima dugu istoriju velike izdržljivosti u pogledu pouzdanosti, sa relativno nižim godišnjim troškovima održavanja. Baš, baš dobar auto.

#9. Kia Niro

Kia Niro je prostran i dobro opremljen kompaktni SUV sa hibridnim pogonom ispod haube. Model iz ove godine dolazi redizajniran, tako da sada izgleda mnogo elegantnije i futuristički, zadržavajući svoju praktičnost i cenu. Ovaj kompaktni krosover je fantastična opcija među najnovijim hibridnim vozilima na tržištu. Povrh svega, Kia nudi široku garanciju od 10 godina, što vlasnika uveliko oslobađa od stresa. Malo li je?

#8. Lexus UX

Ovaj subkompaktni krosover sa besprekornom evidencijom od svega jednog opoziva, i nepostojećom listom pritužbi proizvođaču na ovaj model, čini Lexus UX izuzetno pouzdanim vozilom. Bezbednost mu je na visokom nivou, a sve to u kombinaciji sa vrhunskom kabinom i prefinjenim pogonskim sklopom, daje odličan paket koji definitivno treba uzeti u razmatranje, ukoliko razmišljate o kupovini novog, hibridnog auta.

#7. Toyota Camry

Toyota Camry je izvanredan automobil brenda poznatog po izradi nekih od najizdržljivijih automobila na planeti Zemlji. Jedan je od najpouzdanijih i najsigurnijih automobila srednje veličine. Štaviše, vlasnici su prijavili vrlo malo pritužbi na Camry, tako da nije imao mnogo opoziva.

#6. Lexus NX

Još jedan Lexus našao se na našoj listi kao jedan od najboljih izbora za 2023. godinu. Ovaj kompaktni, luksuzni krosover, ima takođe visoku ocenu pouzdanosti, a uz to, sposoban je za najteže zadatke, raskošan i praktičan, sa zanemarljivim brojem opoziva i pritužbi vlasnika. Jedan ozbiljan, praktičan i zabavan model.

#5. Lexus RX

Da, još jedan Lexus, ovog puta luksuzni krosover, apsolutno najpouzdaniji među braćom. Nakon što je u potpunosti redizajniran za 2023. modelsku godinu, Lexus RX se nudi sa dva različita hibridna pogona, koji pružaju različite izlazne snage. Dakle, odličan luksuzni auto, od poverenja.

#4. Toyota Highlander

Kao i prethodni modeli, i Toyota Highlander nudi kvalitet i pouzdanost, sa nižim troškovima održavanja, što je veoma impresivno za SUV ove veličine. Iako je opozvan nekoliko puta, nijedan od tih modela nije upozoravao na opasnost od požara, a broj žalbi je relativno mali. Robustan, masivan i odličan.

#3. Hyundai Santa Fe

Hyundai Santa Fe je izabran za jedan od najboljih krosovera srednje veličine među hibridima kako u pogledu pouzdanosti, tako i efikasnosti što se tiče goriva. A sve to, ovaj prostrani južnokorejski krosover bogat funkcijama, čini sjajnim vozilom. U kombinaciji sa prosečnom visinom troškova održavanja, ovaj hibridni automobil je sjajan izbor, ukoliko se odlučite za kupovinu.

#2. Ford Maverick

Ford Maverick je jedini pikap na listi najboljih hibrida za 2023. godinu. Ovaj mali, funkcionalni kamionet je vrhunska alternativa kompaktnim SUV-ovima koje smo već pomenuli. Zato, ako tražite pouzdan kompaktni kamionet sa neverovatnom uštedom goriva i senzacionalnom pouzdanošću, Ford Maverick je vaša najbolja opcija.

#1. Toyota Corolla

I najbolje za kraj, oličenje pouzdanosti koje sada možete kupiti je Toyota Corolla u hibridnoj opciji. Smatra se majstorskom klasom, po tome šta je sve moguće dobiti po relativno pristupačnoj ceni. Ovaj kompaktni hibrid je jedan od najboljih i najpouzdanijih modela među limuzinama. Odličan kao porodični auto, i udoban za duga putovanja. U svakom pogledu - sjajan!

I na kraju…

Era hibrida i električnih automobila neminovno dolazi. Hibridna vozila imaju svojih prednosti, kako u poređenju sa vozilima sa motorima sa unutrašnjim sagorevanjem, tako i elekričnim. Praktično, nalaze se na zlatnoj sredini, što ih čini boljim od obe verzije, a pritom, ovo su vozila budućnosti, tako da neko duže vreme nećete morati da razmišljate o njihovoj zameni.

Ako ste trenutno bez automobila, a razmišljate o kupovini, hibridi su definitivno modeli o kojima treba razmišljati. U međuvremenu, možete da iznajmite neki iz bogatog voznog parka rent a car agencije MMS AutoRent, dok ne smislite šta ćete dalje.

Srećan put i sigurnu vožnju želi vam rent a car MMS AutoRent!

 

Fotografije: Unsplash.com

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

Pročitajte i ove tekstove


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?


Šta sve treba znati kad je rad klima uređaja u automobilima u pitanju?
46   0
Korišćenje klima uređaja u automobilima počelo je početkom 20. veka, tačnije 1939. godine, kada je Packard, poznati američki proizvođač automobila, prvi put uveo klima uređaj kao opcionalnu opremu u svoje modele. Ova inovacija je odmah izazvala interesovanje i divljenje, iako su rani sistemi bili ogromni, robusni I skupi. Naravno danas je tehnologija klima uređaja znatno napredovala, postala pristupačnija i efikasnija. Sada svi moderni automobili već dolaze sa ugrađenim klima uređajima, a njiho

Detaljnije

Kako da produžite životni vek svog automobila


Kako da produžite životni vek svog automobila
136   0
Automobil je jedna od najskupljih stvari koje ćete kupiti u svom životu, i to je jedan od razloga zašto se nikada ne kupuju na nekoliko godina, već na neko duže vreme. Zato smo za vas pripremili nekoliko saveta kako da produžite životni vek svog automobila tako da vam što duže traje, i naravno - da ispravno radi...

Detaljnije

Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše


Zašto vlasnici vozila ne treba da sami popravljaju svoje četvorotočkaše
59   0
Neki kvarovi na vozilimaa, na prvi pogled izgledaju jednostavni i laki i mnogi vozači pomisle da mogu sami da ih saniraju. Ali, kao i u drugim oblastima živora, stvari mogu vrlo lako i nepredviđeno da krenu po zlu i da umesto kratkotrajne i lagane popravke ispadne još veća šteta.

Detaljnije