• Srpski
 • Русский
 • English
 • Kneza Višeslava 63
  T.C. Bazar Vidikovac
  Lokal 2.20

Saveti za iznajmljivanje vozila tokom praznika

 

Sezona praznika je vreme sreće, radosti, veselja, uzbuđenja. iskustva su još prijatnija i izrazitija ukoliko se za vreme praznika negde otputuje. Može da se putuje sam, porodično ili u krugu prijatelja, putovanja posebno vole deca.

Razlozi za putovanja tokom praznika mogu da budu:

 • Porodinčna okupljanja
 • Promena sredine
 • Bekstvo od svekodnevne rutine i stresa
 • Istraživanje novih destinacija
 • Upoznavanje sa prazničnim tradicijama, atmosferama i događajima na nekom drugom mestu
 • Veliki praznični popusti
 • Putovanja smanjuju usamljenost

Na praznična putovanja može da se ide bilo kojim transportnim sredstvom - avionom, sopstvenim vozilom, javnim prevozom, autusom, vozom, brodom, itd. Dosta ljudi za svoja praznična putovanja iznajmljuju vozilo u rent a car agenciji.

Iznajmljivanje vozila je veoma praktična i fleksibilna opcija, ali treba znati i to da je tokom praznika velika potražnja, da su gužve na putevima ogromne a ne treba zanemariti ni vremenske neprilike. Da bi praznici i praznična putovanja protekli u najboljem redu, bez problema, nervoze i stresa, treba biti oprezan i dobro pripremljen. U produžetku pročitajte nekoliko saveta za iznajmljivanje vozila tokom praznika.

 

REZERVIŠITE VOZILO NA VREME TJ. DOSTA RANIJE

Kada dođe sezona praznika onda skoro sve rent a car agencije beleže rast potražnje za njihovim vozilima. Isto tako, kako se praznici bliže, cene najma imaju tendenciju da rastu. Da biste dobili željeno vozilo po najboljoj ceni, ključno je da rezervišete što ranije. On-line rezervacija može da se obavi veoma brzo i pouzdano preko računara ili mobilnog telefona.

 

UPOREDITE CENE RAZNIH RENT A CAR AGENCIJA

Nemojte odmah da rezervišete prvu ponudu na koju naiđete. Cene mogu značajno da variraju između raznih agencija za iznajmljivanje vozila. Izdvojite malo vremena za istraživanje i upoređivanje različitih cena, popusa i promotivnih ponuda. Za dobijanje informacija koristite internet, sajtove, forume, društvene mreže.

Rent a car agencije redovnim klijentima nude programe lojalnosti koji pružaju popuste, besplatnu dopunsku opremu, brži proces prijavljivanja, prednost prilikom rezervacije i slično. Ovi programi i paketi se skoro uvek nude tokom praznika i za vreme turističkih sezona. Prijavite se i maksimalno iskoristite sve pogodnosti.

 

POGLEDAJTE RAZLIČITE LOKACIJE ZA PREUZIMANJE VOZILA

Neke lokacije za preuzimanje i vraćanje vozila su skuplje od drugih. Na primer, iznajmljivanje na aerodromima je najskuplje, iako je za putnike koji dolaze avionom najpraktičnije. Ako imate ograničen budžet ili jednostavno ne želite da plaćate skuplji najam, istražite različite lokacije za preuzimanje vozila. Dosta često je jeftinije putovati javnim prevozom ili taksijem do udaljenog parkinga i tamo iznajmiti vozilo, nego na aerodromu ili u centru grada.

 

PERIOD IZNAJMLJIVANJA VOZILA

Rent a car agencije imaju različite ponude za različite vremenske periode iznajmljivanja. Što je taj period duži, to je dnevni najam jeftiniji. Ali, ako vratite vozilo ranije ne znači da će vam vratiti razliku u ceni. Zato pažljivo procenite svoje potrebe i iznajmite vozilo samo onoliko koliko vam je potrebno.

 

PROVERITE DA LI POSTOJE SKRIVENI TROŠKOVI

Kada istražujete ponude, obratite pažnju na potencijalno skrivene naknade i troškove koji nisu pomenuti u standardnoj ponudi. Uobičajeni dodatni troškovi uključuju naknade za osiguranje, troškove goriva, poreze i slično. Pažljivo pročitajte odredbe i uslove ugovora o zakupu kako biste izbegli neprijatna iznenađenja.

Različite agencije za iznajmljivanje vozila imaju različite politike u vezi goriva. Neke obezbeđuju pun rezervoar i očekuju da ga vratite tako, dok druge mogu da naplate pun rezervoar prilikom preuzimanja sa dozvolom da ga vratite praznog. Izaberite onu opciju koja je u skladu sa vašim planovima i navikama.

Posebno treba obratiti pažnju na osiguranje vozila i putnika. Rent a car agencije nude različite pakete i modele osiguranja, koje ponekad klijentima mogu da budu nerazumljivi i komplikovani. Pre nego što potpišete ugovor o najmu, dobro se upoznajte sa svim odredbama, proverite da li sadrže pokriće od odgovornosti, oslobađanje od štete u slučaju sudara, lično osiguranja od nezgode, itd.

putovanja za vreme praznika

Izvor slike Cátia Matos preko Pixsels

IZABERITE ADEKVATNI MODEL VOZILA

Za udobno i prjatno putovanje veoma je važan pravilan izbor modela vozila. Prilikom izbora treba uzeti u obzir broj putnika, prostora za prtljag, dužinu putovanja, da li se putuje sa decom ili kućnim ljubimcima, vrsta i kvalitet puteva, lične želje i preference i slično. Generalno govereći, manja vozila su ekonomičnija, manje troše i praktičnija su za gradske vožnje, manji broj putnika i kraće razdaljine. Za veće distance i veći broj putnika treba tražiti veće, udobnije i snažnije modele.

Ukoliko iznamljujete vozilo oko novogodišnjih praznika proverite vremenske uslove koji zimi mogu da budu nepredvidjlivi. Uverite se da je vozilo opremljeno odgovarajućim zimskim gumama, lancima, lopatom i ostalom zimskom opremom. Rezervišite snažna vozila koje imaju savremenu opremu kao na primer kontrolu proklizavanja i ABS kočnice. Leti tražite vozila koje imaju klima uređaj. U svakom slučaju, pre kretanja na put dobro se informišite od vremenskoj prognozi i budite spremni na neočekivane izazove na putu.

Rezervišite sedišta za decu. Za vreme praznika gužve su velike, dosta roditelja sa malom decom iznajmljuju vozila, tako da mogu da budu sva izdata. Zato ne zaboravite da prilikom rezervacije potvrdite dostupnost bezbednosnih sedišta za decu.

 

PAŽLJIVO PROVERITE VOZILO PRE PREUZIMANJA

Pre nego preuzmete vozilo sa parkinga, proverite da li na njemu postoje i najmanja oštećenja, ogrebotine, udubljenja, kvarovi ili neki drugi problemi. Sve što primetite dokumentujte, slikajte i navedite u obrascu prilikom preuzimanja vozila.  Na taj način nećete doći u poziciju da plaćate za oštećenja i kvarove koje je neko drugi napravio.

 

PRIPREMITE SE NA GUŽVE I KAŠNJENJA

Sezona praznika često donosi povećan promet, gužve na putevima i nepredviđena kašnjenja. Posebno su velike gužve na graničnim prelazima i naplatnim rampama. Kada planirate svoje praznično putovanje budite fleksibilni i uzmite u obzir potencijalne zastoje na putu. Ako ne želite da vozite tokom gužvi, krenite ranije ili kasnije.  

 

Nadamo se da su vam ovi naši saveti pomogli da lepo provedete svoje praznike uz iznajmljeno vozilo u našoj agenciji. Srećni praznici i Srećan put!

 

prodaja stanova pik smrtovnice blumen horoskop kalkulator online knjige pdf cvijece vicevi

Naslovna slika: Riccardo preko Pixels

Pročitajte i ove tekstove


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima


Vodič za ljubitelje luksuza: sve što niste znali o luksuznim automobilima
48   0
U svetu automobila, luksuz predstavlja oazu izuzetnosti, gde se perfekcija susreće sa ekskluzivnošću, a svaki detalj je pažljivo osmišljen kako bi se ispunili najviši standardi udobnosti, performansi, stila i zahtevnih mušterija. Istorijski posmatrano, počeci automobila su  bili vezani za elitu, tačnije posedovanje automobila bila je privilegija samo najbogatijih i najuticajnijih pojedinaca.

Detaljnije

Problemi sa hladnjakom vozila


Problemi sa hladnjakom vozila
100   0
Hladnjak je jedan od najvažnijih delova u vozilu. Zajedno sa ostalim delovima rashladnog sistema, njegova uloga je da eliminiše višak toplote koja se stvara tokom rada motora i spreči njegovo pregrejavanje. Neispravan hladnjak predstavlja značajnu pretnju za ispravnost i dugovečnost vozila.

Detaljnije

Kako smanjiti potrošnju goriva?


Kako smanjiti potrošnju goriva?
183   0
Napuniti rezervoar danas nije ni malo jeftino. Iako se potrošnja u novim vozilima dosta smanjila u osnosu na prethodna, paralaelno su rasle i cene goriva. Ukoliko vodite računa o svom budžetu i potrošnji goriva, pročitajte nekoliko naših saveta.

Detaljnije